Для нормального функціонування людського організму потрібні білки, і м’ясо є головним джерелом цих речовин. Користь яловичини давно доведена наукою: сьогодні навіть діти знають про те, що вона підвищує гемоглобін, позитивно впливає на серцево-судинну систему, зміцнює м’язи, суглоби і кістки.Яловичина з повним правом вважається одним з найбільш популярних і корисних видів м’яса. Однак споживачі знають про нього як про смачну страву більше, ніж про продукт, який приносить користь організму. При цьому властивості м’яса залежать від віку тварини та її харчування. Користь і шкода яловичини невідомі лише тим, хто шанує корову й вважає її священною твариною. І лише одиниці знають, як правильно вибрати частину корови, щоб отримати від неї максимум властивостей для здоров’я.Щоб зрозуміти, як діє кожен продукт на організм людини, потрібно знати, що в ньому міститься. Саме хімічний склад визначає властивості м’яса. Перше, про що потрібно знати, – яловичина ділиться на кілька сортів залежно від кількості їстівної частини. До того ж калорійність та співвідношення білків і жирів, а також зміст інших речовин залежить від частини тушки.Яловичина посідає перші місця за вмістом білків і останні за змістом жиру. У цьому вигляді м’яса менше жиру, ніж у свинині й навіть курці! Його рекомендують вживати під час дієт, тренуваннях спортсменів, а також під час відновлення після хвороби, коли жирного не можна. Продукт багатий на магній, кальцій, калій, натрій, фосфор, залізо, амінокислоти. Є багато вітамінів групи В: В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12, а також К. А еластин і колаген допомагають зберегти здоров’я суглобів.
|